Upptäck Gotland på skolresa med klassen

01 november 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Gotland är en av de vackraste destinationerna i Sverige och är perfekt för en skolresa med hela klassen. Med sina många historiska platser och natursköna landskap finns det mycket att upptäcka för både elever och pedagoger. Här är några av de saker du kan göra på din skolresa till Gotland.

Utforska medeltida städer och ruiner

Gotland är känd för sina medeltida städer och ruiner som bär på en rik historia. En av de mest kända platserna är Visby, vars gamla stadsmur och kullerstensgator är en förkroppsligande av medeltida arkitektur. Ni kan även besöka ruinerna av St. Nicolai kyrka och Visborgs slott, två av många ruiner som dateras tillbaka till 1200-talet.

Skolresa Gotland

Besök Gotlands vackra stränder och kalkstensklippor

Gotland har fantastiska stränder och kalkstensklippor som du inte får missa när du är där. Den mest kända stranden är Tofta strand, som sträcker sig över nästan 2 km. Här kan ni njuta av sol och bad, och om du är intresserad av vattensport finns det flera vattensportsaktiviteter att välja mellan. Ni kan även besöka kalkstensklipporna vid Tjärn och Högklint, där ni kan vandra, klättra och njuta av de spektakulära utsikterna.

Ta del av gotländsk kultur och mat

Förutom att upptäcka Gotlands många attraktioner kan du även ta del av det gotländska köket och kulturen. Gotland är känt för sina gotländska rätter som exempelvis saffranspannkaka, raggmunkar och en mängd gotländska ostar. Ni kan besöka lokala matmarknader, som exempelvis Ljugarns loppmarknad, där du kan köpa lokala råvaror och provsmaka gotländska specialiteter. För de kulturintresserade finns det flera muséer och gallerier att besöka, som Gotlands Konstmuseum och Gotlands Museum.

Slappna av och ha kul tillsammans

På en skolresa till Gotland är det viktigt att ni tar tid att koppla av och ha kul tillsammans. Ni kan hyra cyklar och ta en tur runt ön eller boka in en ridtur genom de vackra landskapen. Ni kan även besöka ett av Gotlands nöjesparker eller gå på bio. Oavsett vad ni väljer att göra så är det viktigt att ni spenderar tid tillsammans och njuter av allt som Gotland har att erbjuda.

Läs mer här: https://skolreseaventyr.se/

Fler nyheter